Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

Griep- en pneumokokkenprik

Alle mensen van 60 jaar en ouder komen in aanmerking voor een griepprik. Dat geldt ook voor mensen onder de 60 jaar met een hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met minder afweer. Bij hen kan griep ernstige gevolgen hebben.

 

De griepvaccinaties komen er weer aan! Op 10 en 12 oktober kunnen de mensen, die in aanmerking komen voor een griepprik, een afspraak inplannen. De werkwijze staat in uw uitnodiging. We hopen weer op een goede opkomst! Alle mensen van 60 jaar en ouder komen in aanmerking voor een griepprik. Dat geldt ook voor mensen onder de 60 jaar met een hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met minder afweer. Bij hen kan griep ernstige gevolgen hebben. Voor meer informatie zie: Ik wil griep voorkomen (griepprik) | Thuisarts.nl

In 2018 adviseerde de Gezondheidsraad mensen tussen de 60 en 80 jaar eens in de vijf jaar een vaccinatie aan te bieden tegen pneumokokken. Dit jaar zijn mensen met geboortejaar 1957t/m 1960 aan de beurt. Deze mensen krijgen een uitnodiging toegestuurd voor 10 of 12 oktober. We hopen op een goede opkomst! Voor meer informatie zie: Prik tegen pneumokokken | Thuisarts.nl

Als u tot één van deze groepen behoort, is het voor u belangrijk een griepprik te halen. Let wel, een griepprik helpt alléén tegen griep veroorzaakt door het influenzavirus. Iedereen die voor de griepprik in aanmerking komt, heeft een oproep thuis gestuurd gekregen. Als u in aanmerking komt voor de griepprik en nog geen oproep heeft gehad neem dan contact op met de assistente. Indien u niet behoort tot één van de hierboven genoemde groepen en toch een griepprik wilt, komen de kosten voor uw eigen rekening.